Life Coaching Haarlem

In Haarlem Noord bij Sportschool Rassport (voormalig Sportschool Nijhoff), ben je van harte welkom voor een coaching-gesprek met life coach Maarten Amesz. Ook als je een zijnscoach, of stress- & angstcoach zoekt in Haarlem, ben je op het juiste adres.

Eén van de beste remedies bij levensproblemen is wandelen & praten. Het bewegen is erg goed om de juiste energie te krijgen om de dingen uit te kunnen zoeken. Zeker voor stress reductie werkt dit erg goed, maar eigenlijk werkt het voor alles wat we bespreken. De dynamiek tussen even ergens zitten en weer gaan wandelen is hier het geheim van het succes.

Vandaar dat we in onze coachingsessie vanaf de sportschool door de heerlijk ruime straten rondom van de bomenbuurt in Haarlem Noord wandelen. Aan het einde drinken we een kopje thee of koffie bij de sportschool, eventueel in de prachtige, grote achtertuin. Op de sportschool kunnen we gebruik maken van het toilet, zowel voor als na de wandelcoaching. Op verzoek is coaching op locatie van de sportschool ook mogelijk, met name in het weekend in de middag. De wandelcoaching duurt ongeveer een uur tot vijf kwartier en kost 59 euro inclusief btw. Voor coaching binnen in de sportschool is het tarief 65 euro inclusief btw.

Adres Sportschool Rassport:
Pijnboomstraat 53, 2023 VN Haarlem. Google Maps Link.

Wil je liever in jouw eigen buurt in Haarlem wandelen? Dat kan ook. Laat dit vooral weten via de app op mail.

We kunnen ook in de duinen bij Haarlem afspreken, bij duiningang Bleek & Berg. Lees hier meer over bij Wandelcoaching Haarlem.

Je kan ook telefonisch coachen. App of mail om een belafspraak te maken. Het eerste gesprek kost slechts 15 euro. Voor 20 a 30 minuten is het 27,50 euro inc btw en voor 1 a 1,5 uur bellen kost het 49 euro inc btw. Kijk bij contact voor alle informatie.

App Maarten voor Info

Voor het inplannen van een (wandel)coachingsessie kan je appen of mailen naar maartenamesz@gmail.com (Maarten).

Specialisaties & Thema’s

Er gewoon leren zijn
Bijna niets is fijner dan er gewoon mogen zijn. Je mag in alle openheid het bestaan ervaren en deelnemen aan het basisgevoel van er zijn. Hoe ontdek je dit? Hoe kom je hier? Hoe werkt het?

Omgaan met Angst, Stress en Paniek
Stress, spanning, angst, paniek; het hoort ten dele bij het leven. Als je er goed mee om leert gaan, is het niet zo’n probleem meer. Je leert hoe je door de golven van angst heen komt, waardoor er rust en ontspanning kan ontstaan.

Diepere oorzaken van angst leren kennen
De bron van angst ligt vaak gelegen in een verbod. Je mag niet handelen, iets niet aangaan, ergens geen contact mee maken. Waar dit verbod op zit, is vaak niet zomaar te achterhalen. Als je het echter eenmaal ontdekt hebt, verdwijnt of verruimt dit verbod en ebt de angst daarmee ook weg.

Leren stress af te vloeien (stress-reductie)
Als je contact mag maken met stress, kan het omhoog komen. Hierdoor kan je het via het lichaam laten afvloeien. Je onderdrukt het dan niet meer door het te controleren met je gedachten. Je kan door te ademen, te voelen en te zijn, het rustig laten aarden. Zo mag het weer verdwijnen, juist omdat het zich heeft mogen tonen.

Meer jezelf zijn
Jezelf mogen zijn is erg prettig. Je mag doen wat jij belangrijk vindt en wat jou gelukkig maakt. Het geeft openheid en plezier in het leven. Via onderzoek en dialoog kan je dit nog meer ruimte geven.

Meer open, ontspannen en vrij zijn (contact mogen maken)
Open, ontspannen en vrij door het leven gaan is ontzettend fijn. Dit heeft alles te maken met contact mogen maken. Hierin kunnen tal van voorwaardelijkheden, voorbehoud en zelfs blokkades zitten die jezelf weerhouden van dit fijne levensgevoel.

Voor jezelf op mogen komen
Mijd je het liefst een conflict? Dan ben je niet de enige! Het is heel natuurlijk om dit te doen en meestal ook de juiste keuze. Soms is het echter nodig en beter om te blijven staan en voor jezelf op te komen. Dan is het handig als je weet hoe je dit doet.

Omgaan met somberheid en (milde) depressie
Gevoelens van somberheid en depressie hebben veelal te maken met dat iets niet lukt. Dit kan simpel zijn zoals een baan die je niet kan krijgen, tot oude ingewikkelde zorgtaken waar je niet aan hebt kunnen voldoen. Als je deze taak opspoort, uitvraagt en niet meer als vanzelfsprekend neemt, gaat het licht weer schijnen en verdwijnen de sombere wolken.

Omgaan met eenzaamheid, verlatenheid en isolement
Mensen zijn sociale wezens en hebben daarom moeite met eenzaamheid. Het is goed om aansluiting te vinden en sociale contacten te onderhouden. Toch kan je ook dan nog eenzaam zijn, of juist verlatenheid voelen en zelfs je eigen gevangenis bouwen. Hoe komt dat? Waar komt dit vandaan? Hoe werkt dat? We zoeken het uit.

Leren niets doen
Niets doen is heerlijk. Eindelijk eens helemaal mogen bijkomen en zorgeloos mogen ontspannen?! Het is helaas niet eenvoudig. Toch kan je het leren, al is het maar voor vijf minuten.

Rust, Ruimte & Ontspanning vinden
In rust en ruimte kan het leven goed gedijen. Alle facetten van wie en wat je bent laten hun gezicht zien en mogen daarna loslaten. Dit geeft een ontspanning van ongekende proportie. Je vindt diepe rust, aard totaal in bestaan en kan diepe spanning loslaten.

Leren loslaten
Houvast is heel normaal. Soms hou je echter dingen vast die niet nodig en zelfs niet wenselijk zijn. Dan moet je leren dit los te laten. Hoe doe je dat?

Stilte leren vinden & Met stilte werken
In stilte komen delen van jezelf omhoog die zich schuil houden. Je kan zo eindelijk een de diepere lagen van jezelf laten zijn en leren kennen.

Coaching bij Levensvragen
De levensvraag laat zien waar je mee bezig bent, wie je bent, wat je voelt, wat er aan de hand is. Een goede vraag verdient een goed gesprek in plaats van een plat antwoord. Zo helpt het je op pad naar het belangrijkste wat er is: jouw leven.

Zingeving
Zinloosheid kan een moeilijk te verteren fenomeen zijn. Dat kan komen omdat het soms de plek inneemt van iets dat zinvol hoort te zijn. Zodra je hier in duikt, kan je al snel doorhebben dat je een onmogelijke taak aan het uitvoeren bent, of dit nou het vormgeven van je leven is, het in stand houden van relaties is, of onbewuste zorgtaken uit het verleden zijn. Je kan jezelf van deze taken bevrijden, zodat de zin weer binnenstroomt. De zinloosheid verhuist dan weer naar de juiste plek.

Lifestyle Coaching
Gezond leven is prettig voor de levensenergie en levensbalans. Het geeft aarding en plezier aan het dagelijks bestaan. Vanuit dit perspectief is het makkelijker om gezonde patronen langzaam in te weven. Zo kan je makkelijker afvallen, stoppen met roken, minder drinken en gezonder eten, allemaal omdat je gewoon mooi en prettig wil leven. De lifestylecoaching heeft dus een existentiële kapstok.

Workshops

Op zaterdag en zondag organiseren we workshops rondom tal van lifecoaching thema’s. Binnenkort volgt hier meer informatie over.