Life Coaching Haarlem

Mijn naam is Maarten Amesz en ik ben lifecoach, levensfilosoof, schrijver en singer-songwriter. Ik ben begaan met thema’s als rust, stilte, bezinning, ontspanning, niets doen, zijn, omgaan met stress, angst, burnout-preventie, performance, creativiteit, autonomie, verdieping, gevoeligheid, openheid, loslaten, echtheid, existentie, zingeving, contact, verwezenlijking, vrijheid en natuurlijk gezond leven.

Wandelcoaching Haarlem

Ik ben erg fan van wandelcoaching. Het bewegen is niet alleen gezond voor het lichaam, maar ook verhelderend en rustgevend voor de geest. Ik geef wandelcoaching de kennemerduinen bij Bloemendaal, Overveen & Santpoort. De frisse zeewind is hier verhelderend en het glooiende landschap betoverend mooi. Door de overweldigende rust, ruimte en schoonheid van de natuur lijken de problemen van het leven kleiner en minder belangrijk te worden, terwijl de aandacht ervoor alle ruimte krijgt. Deze combinatie maakt dat het eigen leven een stuk inzichtelijker wordt. De bezinning komt vanzelf binnen zeilen, als de wind die door de bomen ruist. Het maant tot rust en stilte, maar ook tot praten, uitzoeken, bewegen, lopen en zijn. Het landschap heeft bovendien een aardende en kalmerende werking. Dit is erg prettig voor als je het leven probeert uit te zoeken.

Mijn favoriete lokatie voor wandelcoaching is bij de duiningang Bleek & Berg bij de Bloemendaalse Hockeyvelden. Men kan hier gratis of betaald (bewaakt) parkeren en ook de fiets gemakkelijk stallen. Het adres is Bergweg 1, 2061 KB Bloemendaal. Het tarief voor wandelcoaching is 59 euro inclusief btw voor ongeveer 1,5 uur.

Ik geloof erg in de autonomie, vrijheid en onderzoekskracht van ieder mens. Uiteindelijk weet je zelf wat het beste voor je is. Deze onderzoekskracht kan echter wel aangewakkerd worden. In gesprek met een ander krijg je meer ruimte om te ontdekken wat je bezig houdt.

Telefonische coaching & Coaching bij de L&L Studio in Haarlem Noord

Naast de wandelcoaching kunnen we ook telefonisch coachen en afspreken bij de studio van L&L in Haarlem Noord. Het adres is rijksstraatweg 4 zw.

Het tarief voor coaching bij de L&L Studio is 65 euro inc btw en voor telefonische coaching 49 euro inc btw.

Contact

Ben je op zoek naar hulp? Laat je coachen! Samen zoeken we uit wat er aan de hand is en wat we er aan kunnen doen.

App Maarten voor Info

App of stuur een mail naar maartenamesz@gmail.com. De intake doen we via de mail of whatsapp, dus stel gerust vragen. Daarna maken we een belafspraak.

Specialisaties & Thema’s

We kunnen het over alles en van alles hebben, maar op het gebied van de volgende thema’s ligt mijn expertise en affiniteit.

Er gewoon leren zijn
Bijna niets is fijner dan er gewoon mogen zijn. Je mag in alle openheid het bestaan ervaren en deelnemen aan het basisgevoel van er zijn. Hoe ontdek je dit? Hoe kom je hier? Hoe werkt het?

Omgaan met Angst, Stress en Paniek
Stress, spanning, angst, paniek; het hoort ten dele bij het leven. Als je er goed mee om leert gaan, is het niet zo’n probleem meer. Je leert hoe je door de golven van angst heen komt, waardoor er rust en ontspanning kan ontstaan.

Diepere oorzaken van angst leren kennen
De bron van angst ligt vaak gelegen in een verbod. Je mag niet handelen, iets niet aangaan, ergens geen contact mee maken. Waar dit verbod op zit, is vaak niet zomaar te achterhalen. Als je het echter eenmaal ontdekt hebt, verdwijnt of verruimt dit verbod en ebt de angst daarmee ook weg.

Leren stress af te vloeien (stress-reductie)
Als je contact mag maken met stress, kan het omhoog komen. Hierdoor kan je het via het lichaam laten afvloeien. Je onderdrukt het dan niet meer door het te controleren met je gedachten. Je kan door te ademen, te voelen en te zijn, het rustig laten aarden. Zo mag het weer verdwijnen, juist omdat het zich heeft mogen tonen.

Meer jezelf zijn
Jezelf mogen zijn is erg prettig. Je mag doen wat jij belangrijk vindt en wat jou gelukkig maakt. Het geeft openheid en plezier in het leven. Via onderzoek en dialoog kan je dit nog meer ruimte geven.

Meer open, ontspannen en vrij zijn (contact mogen maken)
Open, ontspannen en vrij door het leven gaan is ontzettend fijn. Dit heeft alles te maken met contact mogen maken. Hierin kunnen tal van voorwaardelijkheden, voorbehoud en zelfs blokkades zitten die jezelf weerhouden van dit fijne levensgevoel.

Voor jezelf op mogen komen
Mijd je het liefst een conflict? Dan ben je niet de enige! Het is heel natuurlijk om dit te doen en meestal ook de juiste keuze. Soms is het echter nodig en beter om te blijven staan en voor jezelf op te komen. Dan is het handig als je weet hoe je dit doet.

Omgaan met somberheid en (milde) depressie
Gevoelens van somberheid en depressie hebben veelal te maken met dat iets niet lukt. Dit kan simpel zijn zoals een baan die je niet kan krijgen, tot oude ingewikkelde zorgtaken waar je niet aan hebt kunnen voldoen. Als je deze taak opspoort, uitvraagt en niet meer als vanzelfsprekend neemt, gaat het licht weer schijnen en verdwijnen de sombere wolken.

Omgaan met eenzaamheid, verlatenheid en isolement
Mensen zijn sociale wezens en hebben daarom moeite met eenzaamheid. Het is goed om aansluiting te vinden en sociale contacten te onderhouden. Toch kan je ook dan nog eenzaam zijn, of juist verlatenheid voelen en zelfs je eigen gevangenis bouwen. Hoe komt dat? Waar komt dit vandaan? Hoe werkt dat? We zoeken het uit.

Leren niets doen
Niets doen is heerlijk. Eindelijk eens helemaal mogen bijkomen en zorgeloos mogen ontspannen?! Het is helaas niet eenvoudig. Toch kan je het leren, al is het maar voor vijf minuten.

Rust, Ruimte & Ontspanning vinden
In rust en ruimte kan het leven goed gedijen. Alle facetten van wie en wat je bent laten hun gezicht zien en mogen daarna loslaten. Dit geeft een ontspanning van ongekende proportie. Je vindt diepe rust, aard totaal in bestaan en kan diepe spanning loslaten.

Leren loslaten
Houvast is heel normaal. Soms hou je echter dingen vast die niet nodig en zelfs niet wenselijk zijn. Dan moet je leren dit los te laten. Hoe doe je dat?

Stilte leren vinden & Met stilte werken
In stilte komen delen van jezelf omhoog die zich schuil houden. Je kan zo eindelijk een de diepere lagen van jezelf laten zijn en leren kennen.

Coaching bij Levensvragen
De levensvraag laat zien waar je mee bezig bent, wie je bent, wat je voelt, wat er aan de hand is. Een goede vraag verdient een goed gesprek in plaats van een plat antwoord. Zo helpt het je op pad naar het belangrijkste wat er is: jouw leven.

Zingeving
Zinloosheid kan een moeilijk te verteren fenomeen zijn. Dat kan komen omdat het soms de plek inneemt van iets dat zinvol hoort te zijn. Zodra je hier in duikt, kan je al snel doorhebben dat je een onmogelijke taak aan het uitvoeren bent, of dit nou het vormgeven van je leven is, het in stand houden van relaties is, of onbewuste zorgtaken uit het verleden zijn. Je kan jezelf van deze taken bevrijden, zodat de zin weer binnenstroomt. De zinloosheid verhuist dan weer naar de juiste plek.

Lifestyle Coaching
Gezond leven is prettig voor de levensenergie en levensbalans. Het geeft aarding en plezier aan het dagelijks bestaan. Vanuit dit perspectief is het makkelijker om gezonde patronen langzaam in te weven. Zo kan je makkelijker afvallen, stoppen met roken, minder drinken en gezonder eten, allemaal omdat je gewoon mooi en prettig wil leven. De lifestylecoaching heeft dus een existentiële kapstok.

Online Cursussen

Via een online cursus kan je al goed vertrouwd raken met bepaalde materie. Je vindt ze op de homepage en op de online cursussen pagina.

Tarieven

Telefonische coaching:
-Gratis intake via app of mail
-49 euro inc btw per gesprek van 1 a 1,5 uur.
-Maandkaart: 165 euro per maand inclusief btw (41,25 euro per gesprek). Zie maandkaart hieronder.

Wandelcoaching Haarlem
-Gratis intake via app of mail
-59 euro inc btw per wandeling
-Bring a friend & split de kosten. 29,50 euro inc btw pp.
-Kleine groepjes tot 5 personen. 25 euro inc btw pp.

Coaching in de L&L Studio in Haarlem
-Gratis intake via app of mail
-65 euro inc btw per gesprek.

Maandkaart

Als je iedere week wil bellen kan je ook een maandkaart nemen voor 165 euro inclusief btw. Hiermee kan je dan 4 keer bellen in die maand. Dat komt neer op 41,25 per gesprek inclusief btw. Als je in die maand nog vaker wil bellen dan 4 keer, dan kost ieder extra gesprek ook slechts 41,25 euro inclusief btw. Red je het een keertje niet en kom je maar op 3x bellen per maand, dan stort ik de 41,25 van het vierde gesprek terug. De maandkaart moet je vooraf aanschaffen en gaat in bij je eerste gesprek. Als je dus bijvoorbeeld op 12 maart de eerste keer belt, dan kan je vier keer bellen tot 12 april.

Over mij en de coaching waar ik van hou

Ik hou erg van verdieping omtrent levensvragen. Mede daarom ben ik filosofie gaan studeren. In mijn studie kreeg ik de grote vragen van het leven dagelijks voorgeschoteld. Ik heb hier heel veel aan gehad met het uitpluizen van mijn eigen levensvragen. Toch was dit academische pad voor mij te mager. Er is een groot verschil tussen “weten” en “doorleven”, hoe diepzinnig het eerste soms ook is. Zelfs met mijn voorkeur voor de existentiële fenomenologie, met bewogen denkers als Husserl, Sartre, Heidegger en Merleau-Ponty, kreeg ik niet het gevoel dat ik het leven ontsleuteld of gevonden had. Mede daarom ben ik de jaren daarna op zoek gegaan naar mensen die hier wel raad mee wisten, die op een dagelijks en persoonlijk niveau het leven hadden gevonden. Ik zocht mensen die echt met het leven zelf om konden gaan, zonder academische reserve. Gelukkig heb ik zeer intelligente, doortastende en lieve mensen mogen ontmoeten die mij in de afgelopen jaren overal doorheen geholpen hebben. Zodoende ben ik getraind geraakt in het veld van existentiële coaching, of lifecoaching zoals de meer contemporaine term het aanduidt. De vaardigheden die ik hierin ontwikkeld hebt zijn zeer effectief doordat ze grote veiligheid bieden enerzijds, maar niet de creatieve geest afsluiten met allerlei kant-en-klare pseudo-oplossingen anderzijds. Er wordt niets op de mouw gespeld. Er is slechts serieus onderzoek naar het leven, via dialoog, ruimte, compassie en menselijk besef.