Leren Loslaten

Het is heel normaal om allerlei houvast te hebben in het leven. Zonder deze houvast zou je als mens niet meer kunnen functioneren. Er ontstaan pas problemen met houvast als ze geen functie meer hebben in het hier-en-nu. Van routines, gewoontes en werk tot gevoelens, relaties en identiteit, op een dag kan je er achter komen dat je iets vasthoudt wat je eigenlijk moet loslaten. De vraag rijst dan vaak: hoe dan?

Om iets los te laten kan je het best beginnen door het nog iets vaster te houden. Trek het nog iets meer naar je toe en voel je verbetenheid, je grip en wellicht soms zelfs de waanzin die je uitoefent. Ontdek vervolgens wat het voor je betekent dat je dit vasthoudt. Wat zit er allemaal in? Wat geeft het je? Wat haal je er uit? Wat doet het voor je? Hoe voelt het voor je? Als dit eerlijk en omvattend durft te beantwoorden, vermindert je grip vanzelf. Eigenlijk voel je dat je losgelaten wordt. Ook neem je het lijstje dat je net opnoemde, met alle gevoelens die daar bij horen mee naar jou zelf. Het is van jou. De reden waarom je iets vasthoudt is van jou, niet van dat wat je vast houdt. De persoon wie van jou moet houden doordat je ontdekt dat “iemand van jou moet houden”. De baan die je niet wil loslaten neem je mee omdat “jij erkend moet worden voor jouw inzet” Er moet voor jou gezorg worden. Dat wat jij verlangt, wat jij eist, wat jij wil, wat jij voelt wordt allemaal van jou en niet meer van dat wat je vasthoudt. Zo laat je los en leer je jezelf kennen. Je mag het hebben, zijn en meenemen. Het is allemaal van jou.

Als je totale verantwoordelijkheid neemt voor je eigen houvast, claim je dit niet meer bij anderen of de dingen om je heen. Tegelijkertijd hoef je jezelf niet te ontkennen of aan te passen. Dit werkt namelijk vaak ook niet. Je krijgt direct toegang tot alles wat je wil en waar je naar verlangt, zonder dat je dit op een object projecteert. Hierdoor neem je de spanning van al deze zaken op je en ontstaat er vanzelf ontspanning als tegenbeweging. Je komt tot rust in het feit dat jij al jouw wensen bent en hebt. Zo kan je achterover leunen en eens rustig zien wat je dagelijks allemaal krijgt, van frisse lucht, een fluitende vogel en een mooie zonsondergang. Je leert openstaan voor al het moois dat je dagelijks tegemoetkomt, zonder jezelf hierbij te veranderen. Je wil nog steeds hetzelfde, maar laat het andere hiervoor met rust.

Coaching & Contact

App of stuur een mail naar maartenamesz@gmail.com. (Maarten) De intake doen we via de mail of whatsapp, dus stel gerust vragen. Daarna maken we een belafspraak.

App Maarten voor Info