Lessen Omschrijving

Hier vind je een omschrijving van de Yoga- en Pilateslessen die worden aangeboden bij L&L Yoga & Pilates in Haarlem. Volg ons ook op facebook. Op instagram vind je ons onder de naam llyogahaarlem.

Pilates “Total Body Workout”

Met Pilates “Total Body Workout” train je het hele lichaam met voortdurende inachtneming van de core-spieren. Zo bescherm je jezelf beter tegen blessures zoals nek- of rugklachten. Doordat je telkens de juiste spieren activeert, maak je jezelf sterk vanuit het centrum van je lichaam. Het is een pittige les, ook zeer geschikt om mee af te vallen. De les is geschikt voor beginners en gevorderden.

Power Yoga

Power Yoga is een dynamische vorm van Yoga die zich richt op kracht, flexibiliteit en uithoudingsvermogen. Het is een moderne variant van de traditionele Yoga. De nadruk ligt op een actieve en energieke benadering van houdingen en ademhalingstechnieken. Power Yoga is een echte goeie workout!

Vinyasa Easy Flow Yoga

Met de Easy Flow heb je meer ruimte voor verdieping en rust tijdens de series van houdingen. Net als de gewone Vinyasa Flow, is ook de Easy Flow een dynamische les waarin je van de ene houding naar de andere houding vloeit op het ritme van de ademhaling. Het is daarentegen iets minder pittig. De les is geschikt voor beginners en gevorderden.

Yin Yoga

Yin Yoga is een rustige les waarbij je de tijd neemt om diep in een houding te zakken. Het gaat hierbij om het proberen de ontspanning te vinden in iedere houding. Je blijft tussen de 3 en 6 minuten in de houding liggen of zitten, om zo optimaal de rust en soeplesse terug te brengen in het lichaam. Op deze manier rek je niet alleen de spieren, maar ook het bindweefsel en de banden. Daarbij maak je de gewrichten weer soepel, wat erg prettig voelt. De les is geschikt voor beginners en gevorderden.

Hatha Yoga

Hatha is de oeroude basisvorm van Yoga. Je hebt rustig de tijd om alle poses aan te nemen en er even in de blijven staan, zitten of liggen. Zo kan je lichaam goed wennen. Deze les is zeer geschikt voor beginners, maar ook voor gevorderden.