Online Cursussen

Bekijk hier de online cursussen die op deze website worden aangeboden. De cursussen zijn alleen online streaming op deze website beschikbaar, dus geen downloads. Lees voordat je de cursus doet de Algemene Voorwaarden, Disclaimer & Waarschuwing. Het bekijken van de cursussen is op eigen risico.

Online Cursus “Omgaan met Angst, Stress en Paniek, door Maarten Amesz

Met deze cursus leer je hoe je door de golven van angst, stress en paniek heen kan komen. In deel 1 leren we een gemakkelijk te onthouden basisformule. Daarna verdiepen we in deel 2 deze formule en passen we het specifiek toe. Hierbij leren we tal van oefeningen om de paniek, angst en stress aan te kunnen. In deel 3 leren we hoe we onze eigen formule kunnen maken.

Online Cursus “Er gewoon (leren) zijn”, door Maarten Amesz

In deze online cursus leren we tal van verschillende ingangen die dit besef kunnen triggeren. We starten met een veilige basis om daarna in deel één terug te keren naar onszelf. Hier vinden we een ontspannen vorm van er gewoon zijn. In deel twee verkennen we het sociale zijn, het er gewoon zijn met anderen. Je eigen zijn kunnen delen met anderen, is een aparte en bijzondere ervaring. Ook zien we hoe we dit sociale zijn kunnen blijven aanspreken als we nauwelijks iets kunnen delen met anderen. In deel drie nemen we de wegen naar het er gewoon zijn binnen verlichtingstraditie. We blijven hierin aards, al raken we voortdurend tal van onderwerpen aan die bijvoorbeeld ook in mindfulness, taoïsme, en boeddhisme besproken worden. Het laatste deel van de cursus richt zich meer op het therapeutische proces. Dit is met name geschikt voor als je sterke zijnsverboden- of zijnsproblemen ondervindt en al aan het onderzoeken bent. Het is een goede aanvulling op existentiële therapie of zijnsoriëntatie in therapeutische context.