Pilates Lessen Haarlem

Ben je op zoek naar Pilates lessen in Haarlem? Kom langs voor een proefles! We hebben veel Pilates lessen op het rooster staan in onze studio in Haarlem aan de rijksstraatweg 4 en in Haarlem Centrum in onze studia aan Groot Heiligland 66.

We hebben een leuk en professioneel team aan Pilates docenten die allemaal op hun eigen manier les geven. Het is zeker de moeite waard om bij iedere docent een keer een Pilates les te volgen.

Pilates is goed tegen rugklachten

Pilates oefeningen bevorderen een goede houding. Als je tenminste 1x per week Pilates doet, neem je deze houding mee je dagelijks leven in. Hierdoor verminder je de kans op rugklachten, met name op overspannen rugspieren.

In Pilates leer je namelijk de core goed te activeren enerzijds en anderzijds de benen en het bovenlichaam goed met elkaar te verbinden. Vooral dit laatste punt werkt goed tegen rugklachten, omdat we vaak onze rugspieren teveel gebruiken als verbindend element tussen het bovenlichaam en de benen. Door het doen van Pilates oefeningen, ga je veel meer de (transversale en lage) buikspieren hiervoor gebruiken. Hierdoor hoeven de rugspieren minder hard en vaak te werken.

Een andere concept dat in Pilates erg goed werkt voor een gezonde rug, is het lengte maken in de rug. Veel Pilates oefeningen doen we dan ook met een lange en rechte rug. Je geeft hiermee de wervels ruimte en organiseert een andere spierspanning in je lichaam. De schouder- en nekspieren hoeven minder hard te werken, en zeker de lage rugspieren kunnen even bijkomen. Zo train je de houdingsspieren en laat je de bewegingsspieren juist wat minder doen. Ook dit doet wonderen tegen (lage) rugklachten.

Pilates lessen om fit mee te worden en af te vallen

Door het volgen van Pilates lessen train je sterke en slanke spieren. Het geeft een enorme kracht en conditionele impuls aan het hele lichaam. Zeker binnen ons “Total Body Workout” concept, voel je een enorme ontwikkeling in fitheid als gevolg van het meedoen met de Pilates lessen. Zoals gezegd is het 1x per week trainen hiervoor al voldoende. Je ontwikkelt sterkere benen, geeft krachten veel beter door, hebt meer uithoudingsvermogen, voelt je fitter en je hebt een betere houding.

Ook om af te vallen is Pilates heel handig. We benadrukken dit nog extra door ons “Total Body Workout” concept en de Pilates burn les. We trainen namelijk het hele lichaam, telkens met inachtneming van de juiste houding. Hierdoor verhoogt de ruststofwisseling waardoor je tot wel 24 uur na de Pilates les veel meer calorie├źn verbrand. Dit heet ook wel de “afterburn”. Dit is precies wat je nog hebt wanneer je wil af vallen. Zeker als je dit voor jezelf nog combineert met een duurtraining zoals fietsen, hardlopen of zwemmen, dan vliegen de kilo’s er af.